PROFİTEROL
malzemeler
1 su bardağı su
1 su bardağı un
yarım paket margarin(125 gr)
3 yumurta
İç kreması;
3,5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı tozşeker
1 paket vanilya
Üzerine;
1 kare paket eritilmiş bitter çikolata(80 gr)
1-2 yemek kaşığı süt
1 paket çikolata sosu(sosu bol istenirse)
YAPIM AŞAMASI
Su ve margarini bir tencereye koyup, orta ateşte kaynatın. İçine unu döküp, tahta kaşıkla hızlıca karıştırın. 1-2 dakika içinde un toparlanacaktır. Bu hamuru soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra 3 yumurtayı tek tek kırıp, karıştırarak hamura yedirin. (Bir yumurtayı iyice yedirmeden kesilikle diğerini eklemeyin) Yumurtaları iyice yedirdikten sonra yoğun ve yapışan bir hamur elde edeceksiniz.
yumurtaları eklerken mikserden yardım alabilirsiniz.
Fırını 180 derecede ısıtın.Hamurdan tatlı kaşığı yardımıyla parçalar alıp ,başka bir kaşık yardımıyla yağlanmış tepsiye koyun.mümkün olduğunca elinizi değdirmeyin.
yaklaşık 20-22 adet çıkıyor. Tepsiyi ısıtılmış fırına koyup kızarana kadar pişirin. (35-40 dakika)
KREMA YAPIMI
vanilya hariç diğer malzemeleri tencereye koyup, orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin ve ılınmaya bırakın. Ilınan kremaya vanilyayı ekleyip,mikserle karıştırın. Pişen profiterol hamurlarını altından delerek ya da yanıdan keserek kremasını koyun .
SOSUN YAPIMI
1 paket çikolata sosunu üzerindeki tarif gibi pişirin.kaynadıktan sonra ocağı kapatın. bitter çikolatayı içine atıp erimesini sağlayın.İçlerine krema sosu koyduğunuz profiterollerin üzerine hazırladığımız bu sosdan gezdiriyoruz
EV YAPIMI ÇİKOLATA SOSU
3 kaşık kakao,
1 kaşık nişasta
2 kaşık şeker
1/2 su bardağı sütü karıştırarakda yapabilirsiniz
PROFİTEROL HAZIRLARKEN DİKKAT EDİLECEK KURALLAR
* Yumurtaları, hamura birer birer, iyice yedirmek.
* Hamuru tepsiye el değdirmeden koymak
* Fırını önceden ısıtmak.pişerken fırını kesinlikle açmamak
hadi kolay gelsin, afiyet olsun
ALMAN PASTASI TARİFİ
2 adet yumurta
3.5 çay bardağı un
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
kabartma tozu
vanilya
büyük yapılmak istenirse malzemeler birebir ölçüde artırılır.
muhallebi için gerekli malzeme
2 su bardağı süt
1.5 yemek kaşığı un
1 yumurta
2,5 yemek kaşığı şeker
yumurta ve şeker mikserle çırpıldıktan sonra diğer malzemeler karıştırılıp 160 derecede pişirilir.ben kelepçeli kalıp kullandım .keki çıkarması daha rahat oluyor.diğer kek kalıplarının altına da yağlı kağıt serilip pişirilirse aynı sonuca ulaşılır.fırından çıkan keki iki eşit parçaya ayırıp kenara alalım.şimdi muhallebinin malzemelerini karıştıra karıştıra pişirelim.ortadan kesdiğimiz kekin üzerine bolca sürelim.diğer parçayı da bunun üzerine kapatalım.en üste de elekle pudra şekeri dökelim.
(¯`★.•*•.♥ღ Cindy Wow ♥ღ .•*•.•★´¯)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder