Hakkımda

Fotoğrafım
istanbul, Avrupa, Türkiye
Hey if the you a c note become love does what what from adds stay the situation... Hey love the you reach or the and every thing victorious is not be legally to the you." "EY AŞK SEN OLMASAN NE KALIR HİKAYEDEN... EY AŞK; SEN VAR YA SEN, HER ŞEY SANA MAĞLUP HÜKMEN." cik... (¯`★.•*•.♥ღ Cindy Wow ♥ღ .•*•.•★´¯) We come to love not by finding the perfect person but by learning to see an imperfect person perfectly! (Biz sevmek için geliriz, kusursuz kişiyi buluyor ama kusurlu bir kişi için kusursuz biçimde görmeyi öğreniyoruz!) (¯`★.•*•.♥ღ Cik...♥ღ .•*•.•★´¯)

Pazartesi, Nisan 14, 2008

Cildi Güzelleştiren ve Koruyan Yiyecekler

Yiyecekler içerdikleri vitamin, mineral ve antioksidan sayesinde yaşlanmayı geciktirirler.

İşte bazı gıdaların cildimize yararları

Yabanmersini portakala göre 3 kat fazla antioksidana sahip. Bir avuç çilek, kolajen üretimi için gerekli olan ihtiyacı karşılar. Çilek aynı zamanda çarpmalara karşı oluşacak morluklar ve ince damarlarla karşılaşma riskini azlatır. Küçük meyveler daha çok tarım ilacına maruz kaldığı için mümkün olduğunca organik olanlarını tercih edin.

Kavun kol arkalarındaki lekelenmelere ve pup pul dökülmelere engel olur. Haftada en az üç kez birkaç dilim kavun yiyin.

Greyfurt, portakal, kivi, soğan, biber gibi besinler kolajeninizi korumanızı, daha sıkı ve elastik cilde sahip olmanızı sağlar.

Kuru ve taze erik
kandaki antioksidan seviyesini yüzde 25 artırır. Her gün iyi yıkarak ve kabuğunu soymadan 2 adet kuru erik yiyin.

Brokoli cildinizi esnek ve genç tutar. C vitamini cildin elastikiyetini korur, çürükleri önler. A vitamini akne tedavisine yardımcıdır. Gün aşırı birkaç sap az pişmiş ya da pişmiş olarak brokoli tüketin.

Havucun içerdiği betakaroten cildi korur. 24 saatlik güneş koruması sağlar.

Roka, karalahana, göbek marul, su teresi gibi bitkiler en iyi antioksidandır.

Sarımsak cildinize ışıltı verir., toksin arındırıcıdır. Her gün bir diş tüketin.

Maydonoz cildi sıkılaştırır. Yarım fincan maydanoz günlük folik asit ihtiyacınızı karşılar.

Keten tohumu
yağı cildinizi sıkı tutar. Küçük şişelerde olan keten tohumu yağlarını alın ve 6 hafta içinde tüketmeye çalışın. Günde 1 ya da 2 yemek kaşığı taze çekilmiş keten tohumu ya da 1 yemek kaşığı keten tohumu yağı tüketin.

Sağlıklı ve pürüzsüz cilt için haftada en az üç kere uskumru, somon, ton balığı ve alabalık

Haftada birkaç kez yarım avakado yemek güzelliğinize güzellik katar.

Badem, ceviz, ayçiçeği, kabak çekirdeği cildinizi içeriden nemlendirir. Kalorileri yüksektir, bu nedenle az tüketin. Tuzlu, kavrulmuş olanlarının yerine tuzsuz ve çiğ olanlarını tercih edin.

Siyah çikolatanın içindeki değerli içerikler vücudunuzu ve cildinizi serbest radikallerden korur. Dikkat etmeniz gereken yediğiniz çikolatanın yüzde 70 kakao içermesi ve çikolatayı bir yiyecek gibi değil ilaç gibi küçük parçalar halinde yemek.
gibi soğuk, derin deniz balıklarını yiyin.
alıntı: mynet.com
(¯`★.•*•.♥ღ Cindy Wow ♥ღ .•*•.•★´¯)
(¯`★.•*•.♥ღ Cik...♥ღ .•*•.•★´¯)

Hiç yorum yok: