Hakkımda

Fotoğrafım
istanbul, Avrupa, Türkiye
Hey if the you a c note become love does what what from adds stay the situation... Hey love the you reach or the and every thing victorious is not be legally to the you." "EY AŞK SEN OLMASAN NE KALIR HİKAYEDEN... EY AŞK; SEN VAR YA SEN, HER ŞEY SANA MAĞLUP HÜKMEN." cik... (¯`★.•*•.♥ღ Cindy Wow ♥ღ .•*•.•★´¯) We come to love not by finding the perfect person but by learning to see an imperfect person perfectly! (Biz sevmek için geliriz, kusursuz kişiyi buluyor ama kusurlu bir kişi için kusursuz biçimde görmeyi öğreniyoruz!) (¯`★.•*•.♥ღ Cik...♥ღ .•*•.•★´¯)

Cuma, Ağustos 31, 2007

Hadi hadi ... Fatih Ürek


Fatih Ürek bu parçası ile beklediği çıkışı yıllar sonra yaptı, değil mi?! Eheheheheeee.
Şarkı bence harika, müziği çok güzel, ee Fatih Ürek 'te iyi okumuş.
Harika şarkı veeee eğlenceli.
iyi seyirler ve dinlemeler...
(¯`★.•*•.♥ღ Cindy Wow ♥ღ .•*•.•★´¯)
(¯`★.•*•.♥ღ Cik...♥ღ .•*•.•★´¯)

Salı, Ağustos 28, 2007

Sevmek ...

Denizleri seviyorsan dalgaları da seveceksin
Sevilmek istiyorsan önce sevmeyi bileceksin
Uçmayı seviyorsan düşmeyi de bileceksin
Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin...
(¯`★.•*•.♥ღ Cindy Wow ♥ღ .•*•.•★´¯)
(¯`★.•*•.♥ღ Cik...♥ღ .•*•.•★´¯)

Pazartesi, Ağustos 27, 2007

Beraat kandilimiz kutlu olsun....




(¯`★.•*•.♥ღ Cindy Wow ♥ღ .•*•.•★´¯)

We come to love not by finding the perfect person but by learning to see an imperfect person perfectly!






cik ...

Cuma, Ağustos 24, 2007

internette aradığımızı kolay bulalım dimi...


İNTERNETTE SÖRF

İnternet'de arama yaparken yüzlerce sonuçla boğuşmadan aradığnız bilgiyi kolayca bulun!

Arama makinelerini kullanmak tek başına yetmiyor. Milyarlarca sayfa arasından en doğrularını seçebilmek için ise doğru yöntemleri kullanmak ve bazı püf noktalarını değerlendirmek gerekiyor.

Kendi içlerinde milyarlarca bağlantıyla rasgele birleştirilmiş trilyonlarca sayfadan oluşan İnternet sitelerinin dünyası giderek devasa bir labirente benziyor. Her gün her hangi bir dilde, her hangi birine ait, her hangi sebepten ötürü 1 milyondan fazla sayfa İnternet'e ekleniyor. Dünya için bulunmaz bir paylaşım ve iletişim ortamı oluştursa da bazı sakıncaları da olabiliyor. Bilgi kirliliği bunlardan biri. İnternet'te aradığımızı bulmamız için yapılmış "arama motorları"nın dünyanın en çok ziyaret edilen siteleri olması, insanların bu kalabalıkta mutlaka bir rehbere ihtiyaç duyduğu gerçeğini gözler önüne seriyor. Bu siteleri doğru tekniklerle kullanmak ise en doğru sonuca erişmek ve zamandan kazanmak için şart.

Arama motorlarının çoğu, İnternet'in içine girip tüm sayfaların bağlantılarını avlayan özel robot yazılımları kullanıyor. Bu robotlar sayfaları çiğneyip kendilerine gerekenleri ayıklıyorlar ve kelimelerin ve bağlantıların listelerini çıkarıyorlar.

Doğru arama motoru

Arama yapmaya başlamadan önce, ilk olarak aranan şeye en uygun siteyi seçmek gerekiyor. Neredeyse arama konusunda tekel haline gelen "Google" gerçekten de İnternet'in en iyi arama motoru olarak tanımlanabilir. Hızlı ve detaylı arama yöntemi sayesinde her en milyonlarca kullanıcı aradığını bu site üzerinden buluyor. Google'la birlikte Altavista'nın da dahil olduğu genel arama motorları, metin taraması için ideal siteler olarak tanımlanabilir. İnternet'in ilk meşhur arama sitesi olan Yahoo ise kategorik aramalarda uzmanlaşmış durumda. Kültür, spor, sinema, politika gibi kataloglar altında seçenekler inceltilerek doğru arama yapılabilir. Bir diğer alternatif de portallar olabilir. Aslında arama motoru olmasalar da, bu devasa sitelerde pekçok kategori altında listelenmiş İnternet sitelerine kolaylıkla erişilebilir. Birden çok arama sitesini kullanan programlar da seçeneklerden biri. Örneğin Copernic'i kullanarak en popüler arama motorlarının tamamını taramak mümkün.

Aramanın püf noktaları

- Anahtar kelime seçiminde dikkatli olun. En doğru sonuç için fazla sayıda anahtar kelime seçin.
- İki ya da daha fazla anahtar kelimeyi bağlarken aralarına 'and', '&' veya '+' işaretlerini yerleştirin.
- Kelimeleri parçalı olarak aramak için '?' ve '*' işaretleri kullanılabilir. Tek harfi değişken yaparken '?' (?özlük: gözlük ve sözlük); kelime tamamlamak için ise '*' (tele*: telefon ve televizyon) işaretleri kullanılabilir.
- Anahtar kelimelerden hepsini ayrı ayrı listelemesi için kelimelerin arasına "" işareti (Alt Gr+<) konmalıdır. - Anahtar kelimeleri çoğul yazmak yerine tekil yazın. - Anahtar kelimelerin yanyana bulunduğu sayfalara ulaşmak için kelimeleri çift tırnak ("Hakkı Devrim") içine alın. - Anahtar kelimelerden, listelenmesini istemediklerinizi yazmak için başına '-' işareti koyun. Örneğin -Hakkı Devrim yazarsak, içinde Hakkı kelimesi olmayan Devrim sonuçlarını listeler. - İçerisinde mutlaka geçmesini istediğiniz kelimeleri yazarken başına '+' işaretini koyun. - Hem Hakkı, hem de Devrim kelimelerini barındıra sayfaları listelemek için "+hakkı +devrim" yazmanız gerekir.
>

(alıntıdır)
cik ...

Cep telonunuz veya benzeri bir elektonik eşyanız suya düşse ne yaparız ?!


Suya düşen elektronik cihazı yeniden çalıştırma alternatiflerine bir yenisi daha eklendi. İşte ilginç çözüm.

Cep telefonunuz suya ya da daha kötüsü tuvalete düşse ne yapardınız? Birçoğumuz ilk şaşkınlığı atlattıktan sonra, telefonun değerine ve düştüğü suyun temizliğine göre değişen düşünme süresinde elimizi telefonun bulunduğu yere uzatırız.

Telefonu sulu ortamdan çekip aldıktan sonra sıra ilk müdahaleyi yapmaya gelir. Kot pantolonumuzla silmek, bataryasını çıkarıp içindeki suyu boşaltmak ya da evdeysek saç kurutma makinası ile kurulamak ilk akla gelen çözümlerdir. Bu durumlarda, bir nevi çok kan kaybetmiş hastaya benzeyen cep telefonu, ilk müdahale yapıldıktan sonra yeniden aktif hale getirilmeye çalışıldığında çoğu zaman bizi hayal kırıklığına uğratır.

WASHINGTON POST YAZARINDAN MACGYVER ÇÖZÜMÜ

Böyle bir olayla karşılaşan Washington Post yazarlarından Ernesto Londoño olayın çözümü için evlerimizde sıkça başvurduğumuz bir yöntemi kullanmış. Özellikle nemli ortamlarda tuz gibi gıdaların nemini almak için kullandığımız pirinç, bu olayda kurtarıcı rolü oynamış.

Tuvalete düşen BlackBerry cihazını çıkarıp yaklaşık yarım saat saç kurutma makinası ile kurutan yazar, daha sonra cihazı içi pirinç dolu kavanoza koyarak sabaha kadar burada tutmuş. Sabaha kadar bu şekilde tutulan telefon, sabah olduğunda yeniden çalışmaya başlamış.

Pirincin nemi çekme özelliğinden faydalanan Londono, bu tür pratik buluşları ile bildiğimiz MacGyver hatırlatıyor. Bu yöntemin, nem oranı az olan bir ortamda yapılması daha sağlıklı sonuç veriyor(muş)

(alıntıdır)

cik ...

Perşembe, Ağustos 23, 2007

Cem Hakan ( Kara Kedi lakablı ) arkadaşımın bachata gösterisi....

Bachata da 1 numara :)
Bachatanın kitabını yeniden yazmış baksanıza...




">

iade !

Ben ne kadar desemde boşmuş...
Tam aksine daha zıt giderlermiş...
Anlamazmış anladım görünen boş kafaları...
Kısaca artık bişey demiyorum onlara...
Yorumsuz bırakıyorum bütün kötü şeyleri...
İçimden diyorum ki
"DELİDİRLER, NE YAPSA YERİDİR" ...
eheheeee dedim bile oooooooh....
(aaa yağlarım mı eridi ne... hehehhee arada yapim ben bunu... bide gülim.... cik)
Uğraşılmaz böyleleriyle ...
cik ...

Pazartesi, Ağustos 20, 2007

Dance cindy wow favori picture ...




cik ...

I love you ...

I nspire warmth

L isten to each other
O pen your heart
V alue your worth
E xpress your trust
Y ield to good sense
O verlook mistake
U nderstand difference

cik ...

Kas Hastalığı ;







KAS HASTALIĞI NEDİR?
Kas hastalıkları, vücudumuzun hareket etmesini sağlayan kaslarımızı doğrudan tutan hastalıklardır. Yani kas hücrelerinin kendileri hastalanmışlardır ve ortaya çıkan belirtiler yalnızca bu duruma bağlıdır. Kasın kendi hastalığına miyopati denir.

KASLARIN HASTALANMASININ NEDENLERİ NELERDİR?
Kaslar çok çeşitli nedenlerle hastalanabilirler. Bu nedenleri iki ana gruba ayırmak mümkündür:
1-Edinsel:Bu durumda doğuştan hastalık nedeni yoktur; yaşam süresi içinde ortaya çıkan nedenlerle hastalık gelişir. Örneğin kaslar iltihaplanabilir. Bu iltihaplanma kasın kendisinde ise miyozit adını alır. Polimiyozit, dermatomiyozit böyle hastalıklardandır. Tiroid bezi, böbrek üstü bezi hastalandığında veya kanda potasyum miktarı değiştiğinde de kaslar da hastalanabilir ve örneğin tiroid miyopatisi gelişebilir. Kortizon içeren ilaçlar kullanıldığında veya kortizonun aşırı salgılanmasında steroid miyopati görülebilir. Bazı sık kullanılan ilaçlar da miyopatiye neden olabilir. Myasthenia gravis ise kaslarla sinirlerin birleştiği bölgenin iltihaplanmasıdır. Tüm bu hastalıkların önemli özelliği, hastalığı ortaya çıkaran durumun, ortaya çıkaran nedenin ortadan kaldırılması veya bugün için bilinen ilaçlarla tedavi edilebilmesi, hastanın normal kas gücüne dönebilmesidir. Bu miyopatiler her yaşta görülebilir.
2-Kalıtımsal:Kalıtım ya da irsiyet, fiziksel ve ruhsal özelliklerin ebeveynden çocuğa, yani kuşaktan kuşağa geçirilebilmesi için gerekli aktarımdır. Bu aktarım, kromozomlar üzerindeki genler yolu ile yapılabilmektedir. Dolayısı ile bu hastalıklar genetik miyopatiler olarak da adlandırılmaktadır. Bu durumda hastada doğuştan bir hastalık vardır. Bu hastalık genetik bir değişiklik sonucu oluşmuştur ve aslında kişi anne karnında gelişirken bu değişiklik ortaya çıkmıştır. Bu değişiklik kişi anne karnında yaşadığı süreden beri var olmakla birlikte hastalık beirtilerinin ortaya çıkması doğduktan sonraki değişik yaşlarda olabilir. Yani hastalık belirtileri kendini ilk yaşta, yürüdüğü sırada, ilk on yaş veya ikinci on yaş içinde veya daha ileri yaşlarda kendini gösterebilir. Bir başka deyişle hastalık, belirtilerin başladığı yaşta başlamamıştır aslında, ondan çok önce başlamıştır. Bizim farkedebileceğimiz, yani hareketlerimizi etkiler hale gelişi belirtilerin tarif edilebileceği yaşta olmuştur. Bu hastalıklarda başlıca sorun, kas hücresi için gerekli olan bir yapı taşının (protein) yapılamaması, normalden farklı yapılabilmesi, işlevsiz olacak şekilde yapılabilmesi veya normalden fazla yapılması olabilir. Örneğin Duchenne tipi kas distrofisinde kas için çok gerekli olan distrofin proteini hiç yapılamaz, buna karşılık Becker tipi kas distrofisinde aynı protein, kısa da olsa yapılabilir. Kavşak tipi kas distrofilerinde başka bazı proteinler yapılamaz ve buna bağlı hastalık gelişebilir. Bazen yapılamayan bir protein, kasın kasılması için gerekli olan bir işlevin yapılamamasına neden olur. Örneğin mitokondriyal hastalıklar, glikojen depo hastalıkları, lipid depo hastalıkları bunlardandır.

KAS HASTALIKLARININ TANISI NASIL KONUR?
Kas hastalıklarının tanısından kuşkulanma, öncelikle uzman bir doktor tarafından hastalık öyküsünün dinlenmesi ve hastanın muayene edilmesi ile olur. Bu nedenle belirtilerin, hatırlanabildiği en ince detaylarının doktora anlatılması önemlidir. Bazen belirtilerin çok hafif olduğu dönem, hastanın onu yaşadığı süreçte hastalık gibi algılanmaz ve bu nedenle doktora anlatılmaya değer bulunmaz. Ancak, geriye dönük bakıldığında hareketlerle ilgili dikkati çeken her türlü değişikliğin doktorla paylaşılması, tanıya yaklaşım açısından çok önemlidir. Örneğin bir çocuk, küçüklüğünde yaşıtlarına göre "ağır canlı" olarak değerlendirilmişse veya çok sık yorulup kucağa alınmak isteyen bir çocuk olmuşsa bunlar, söylendiğinde doktor için çok değerli bir bulgudur.Klinik muayeneden sonra yapılacak kan testinde kreatin kinaz (CK) enzim düzeyinin çok yüksek bulunması kasın kendisinin hasta olduğunu kanıtlar. Ancak bazı kas hastalıklarında CK hafif yükselmiştir veya hiç yükselmez. Bazı sinir hastalıklarında da yine CK hafif yüksek olabilir. Tüm bu nedenlerle hastaya elektromiyografi (EMG) testinin yapılarak kendisinde kas hastalığı olup olmadığının kanıtlanması gerekir. Bu testlerde miyopati bulunduğunda kasın kendisinin hasta olduğu anlaşılır ama hangi cins hastalık olduğu, ne nedenle ortaya çıktığı anlaşılamaz. Bu ayrımın yapılabilmesi için hastada kas biyopsisi veya genetik analiz yapılmalıdır. Kas biyopsisi hastayı bayıltmadan, lokal anestezi ile yapılan ve hastadan küçük bir kas parçasının alınarak açılan derinin dikişle kapatıldığı bir işlemdir. Alınan parçanın, bu konuda uzmanlaşmış laboratuvarlar tarafından incelenmesi gerekir. Uygun koşullarda incelendiğinde kas biyopsisi ile kas hastalıklarının yaklaşık %70'ine tanı konabilir. Genetik inceleme ise damardan, özel bir tüp içine alınan kanın incelenmesi ile yapılır. Burada, hücrelerimizde bulunan tüm genlerin incelenmesi sözkonusu değildir. Kuşkulanılan hastalığa neden olan genetik bozukluk araştırılabilir. Bunun yapılabilmesi için o hastalığa ait genetik bozukluğun dünyada biliniyor olması gerekir. Bugün için kalıtımsal miyopatilere neden olan tüm genetik bozukluklar bilinmemektedir. Bilinen genetik bozuklukların ise tümü ülkemizde araştırılmamaktadır.

KAS HASTALIKLARININ SEYRİ NASILDIR?
Edinsel kas hastalıklarında kas güçsüzlüğünün ilerleyişi, hastayı işlevsiz duruma getirmesi haftalar veya aylar içinde olur. Miyozitlerde durum böyledir. Bu hastalıklarda tedavi başlandığında iyileşme de genellikle aynı hızda olur.Kalıtımsal kas hastalıklarda hastalığın ilerleyişi çok daha yavaştır, yıllar veya on-yıllar içinde belirtiler hastanın hayatını etkiler hale gelir. Bu seyrin nasıl olacağı elbette hastalığın tipine bağlıdır. Az sayıdaki bazı kas hastalıklarında gidiş, o hastalığa sahip olan bireylerin hepsinde benzer olma eğilimindedir. Birçok hastalıkta ise aynı aile içinde bile hastalık seyri birbirinden çok farklı olabilmektedir. Örneğin, aynı ailedeki bazı bireylerde hiç belirti yokken yalnızca CK yüksekliği varken bazı bireylerde ağır hastalık belirtileri bulunur. İster benzer, ister farklı seyreden hastalıklardan olsun, kas hastalıklarında hastalık seyrini etkileyen önemli diğer faktörler, hastanın daha önceki kas yapısı ve fonksiyonları, ve hastanın ne ölçüde fizyoterapi (ve diğer bakımları) yapabildiğidir.




KAS HASTALIKLARI LİSTESİ
A-Edinsel Kas Hastalıkları
a.Kas-sinir kavşağı hastalıkları
i.Myasthenia gravis
ii.Lambert-Eaton miyastenik sendromu
iii.Botulismus
b.İltihabi kas hastalıkları
i.Polimiyozit
ii.Dermatomiyozit
iii.İnklüzyon cisimciği miyoziti
iv.Diğer miyozitler
c.Kas hastalığına yol açan bazı sistemik hastalıklar
i.Tiroid hastalıkları
ii.Sürrenal hastalıkları
iii.Potasyumu ilgilendiren hastalıklar
iv.Diğer
d.Kas hastalığına yol açan bazı ilaçlar
i.Kolesterol düşürücü ilaçlar
ii.Bazı aritmi ilaçları
iii.Kolşisin
iv.Klorokin
v.D-Penisilamin
vi.Diğer
B-Kalıtımsal Kas Hastalıkları
a.Kas distrofileri
i.Kavşak tipi kas distrofileri
DMD, BMD
Otozomal dominant kas distrofileri (LGMD1)
Otozomal resesif kas distrofileri (LGMD2)
ii.Özelliği olan distrofiler
Miyotonik distrofi (DM)
Fasiyoskapulohumeral distrofi (FSHD)
Emery-Dreifuss distrofi (EDMD)
Oküofaringeal distrofi (OPMD)
Konjenital kas distrofileri (CMD)
Distal miyopatiler
b.Metabolik miyopatiler
i.Lipid depo hastalıkları (örn: Karnitin eksikliği)
ii.Glikojen depo hastalıkları (örn: Pompe, McArdle hastalıkları)
iii.Mitokondriyal hastalıklar (örn: Kearns-Sayre)
c.Konjenital miyopatiler
i."Central-core" hastalığı
ii."Multi-mini-core" hastalığı
iii."Nemalin" miyopati
iv.Miyotübüler miyopati
v."Miyofibriller" miyopati
vi.Diğer
Alıntıdır.
cik ...

Çarşamba, Ağustos 15, 2007

Bambişimle nasılız :) Cik...






cik ...

Teşekkür...

Geçen cumartesi günü daha yüzyüze hatta telefonla bile tanışmaya fırsat (ortam, mekan farkı) bulamadığım (çekiniyorum sanırım), ama hakkımdaki iyi düşüncelerini tanışma öncesi selamları ile göstermiş olan ve resimdeki kolye ile bilekliği (gençliğinden kalan özel bir takım, boncuk işlemeli ) yollayan gönlü güzel kişiye bloğumda teşekkür etmek istiyorum... Beni düşündüğünüp yolladığınız bu güzel hediye için çok teşekkür ederim... Telefon edip söyleyemedim (aramızda ortalama 250 km yol farkı var), açıkçası utandım :) ama burada yazmak beni biraz rahatlattı... Hediyem olduğunu duyunca çok sevindim ve mahçup hissettim kendimi... Güzel birşey bu... Hatta çok güzel birşey... Mutluyum ben...
cik ...

cindy resimler...

















cik ...

bambam, buğra, batuhan...


http://www.petarkadas.com/bambam_muck

cik ...

cindy youtube 29 nisan 2007





cik ...

bambam ile beraber...





cik ...

Ben Seni Sevdim Mi?

Sevdim, kime ne
Tuttum, ta içime oturttum seni
Aldım, okşadım saçlarını, öptüm
İçtim yudum yudum güzelliğini
Ben seni sevdim mi? Sevdim elbette
Bendeydi özlemlerin en korkuncu
Çıldırırdım sen ne kadar uzaksan,
Aşk değil, hiç doymayan bir şeydi bu
Ben seni sevdim mi? Sevdim doğrusu
Sevdikçe tamamlandım, bütünlendim
Biri vardı ağlayan; gecelerce
Biri vardı sana tutkun; o bendim
Ben seni sevdim mi? Sevdim, en büyük
En solmayan güller açtı içimde
Ömrümü değerli kılan bir şeydin
Sen benim bozbulanık gençliğimde
Ben seni sevdim mi? Sevdim,
Bir çizgiye vardım seninle beraber...
Ben seni sevdim mi? Sevdim, Ya sen beni?

ÜMİT YAŞAR OĞUZCAN
cik ...

Aşık olmak ...

Evinin, seni içine sığdıramayacak kadar dar olduğunu fark edeceksin…
Sokağa fırlayacaksın…
Sokaklar da dar gelecek…
Tıpkı vücudunun yüreğine dar geldiği gibi…
Ne denizin mavisi açacak içini, ne pırıl pırıl gökyüzü…
Kendini taşıyamayacak kadar çok büyüyecek, bir yandan da kaybolacak kadar küçüleceksin…
Birileri sana bir şeyler anlatacak durmadan…
“Önemli olan sağlık.”
“Yasamak güzel.”
“Boş ver, her şey unutulur.”
Sen hiçbirini duymayacaksın…
Gözyaşlarından etrafı göremez hale geleceksin…
Ondan ölmesini isteyecek kadar nefret edecek, az sonra kollarında ölmek isteyecek kadar çok
seveceksin…
Hep ondan bahsetmek isteyeceksin…
“Ölüme çare bulundu” ya da “Yarın kıyamet kopacakmış” deseler başını kaldırıp Ne dedin?” diye
sormayacaksın…
Yalnız kalmak isteyeceksin…
Hem de kalabalıkların arasında kaybolmak…
İkisi de yetmeyecek…
Geçmişi düşüneceksin…
Neredeyse dakika dakika…
Ama kötüleri atlayarak…
Onunla geçtiğin yerlerden geçmek isteyeceksin…
Gittiğin yerlere gitmek…
Bu sana hiç iyi gelmeyecek…

CAN DÜNDAR
cik ...

Ne güzel söylemiş....

Baş harfi ben
Öpünce anlıyorum; ben seninle yaşıyorum
Gün birden beri kaç kere yoruluyorum
Gidince anlıyorum, her şeyini özlüyorum
Tenin benim gibi, kokunu içime istiyorum
Birden bire hayatının tümü oldun
Gecelerine gün gibi doğdun
Gidersen bir gün biri üzülür çok
Hayatının tümü oldun
Gecelerine gün gibi doğdun
Gidersen bir gün biri kırılır çok
Adı lazım değil, baş harfi ben
Festival gibisin katılmak istiyorum
Önlerden yer kapıp, gözünü kalbime istiyorum
Asaletinin bedeli, çok kölen var belli
Hem biraz deli, azdan çok da serseri
Adı lazım değil baş harfi ben
Birden bire hayatının tümü oldun
Gecelerine gün gibi doğdun
Gidersen bir gün biri üzülür çok
Hayatının tümü oldun
Gecelerine gün gibi doğdun
Gidersen bir gün biri kırılır çok...
cik ...